KORREKTUR

Sort blyant til korrekturlæsning af manuskript

Grundig korrektur af skarpe sprognørder

Vi tilbyder grundig korrekturlæsning udført af dygtige og erfarne korrekturlæsere, så dit manuskript får de sidste stavefejl af vejen, og så kommaerne finder deres rette plads. Vores korrekturlæsere er passionerede sprognørder med skarpe øjne og god forståelse for formidling.

Korrekturgange

Vores korrekturservice er opdelt i to arbejdsgange:

1. korrektur: Vi læser såkaldt grammatisk korrektur på dit manuskript, hvor vi retter stavefejl, slåfejl, kommafejl og grammatiske fejl samt spotter for eksempel inkonsekvent brug af navne og stednavne. Da der ofte er meget at rette i en 1. korrektur, vil vi ikke altid fange alle fejl – vi tager forbehold for, at vi ikke får rettet op til ti procent af fejlene. 1. korrektur læses altid på manuskriptet, inden din bog layoutes.

Priser på kun 1. korrektur
Normalpris: 0,15 kroner per ord
Pris for udgivere på Skriveforlaget: 0,10 kroner per ord

Slutkorrektur: Vil du sikre dig, at de fejl, som eventuelt ikke blev rettet i 1. korrekturen, bliver spottet, anbefaler vi en slutkorrektur. Den bliver læst, efter bogen er sat op til tryk, da korrekturlæseren dermed samtidig kan holde øje med, om selve opsætningen har givet anledning til fejl, for eksempel forkerte orddelinger ved linjeskift. Det er dog vigtigt at påpege, at vi ikke kan garantere en 100 procent fejlfri bog, og at man i bogbranchen opererer med, at det er acceptabelt, at der er et par fejl per 20 sider i en bog.

Priser på slutkorrektur (inklusive 1. korrektur)
Normalpris: 0,22 kroner per ord
Pris for udgivere på Skriveforlaget: 0,15 kroner per ord

Priser er inklusive moms.

Læs selv korrektur først

Uanset om du kun vælger en 1. korrektur af dit manuskript, eller om du også ønsker en slutkorrektur, anbefaler vi, at du – inden vores korrekturlæser går i gang – gør så meget, du selv kan for at minimere de korrekturmæssige fejl i dit manuskript. Skriveforlaget har udarbejdet en korrekturguide til forfattere, hvor du kan få hjælp til at spotte de klassiske korrektur- og sprogmæssige fejl, som mange begår. Rekvirér korrekturguiden gratis på info@skriveforlaget.dk.

Hvorfor er korrektur vigtigt?

Sprogligt og grammatisk sjusk kan nemt få en potentiel læser til at lægge bogen fra sig, og det sender ofte et uprofessionelt signal, når kommaerne er sat, som vinden blæser. Stavefejl kan i værste fald gøre teksten decideret uforståelig. Derfor er det enormt vigtigt, at dit manuskript er så fejlfrit som muligt, når det bliver udgivet.

God korrektur kan endda nogle gange redde liv! Se bare på dette sætningseksempel:

”Hænges ej benådes.”

Uden kommaer er der budt op til fri fortolkning. For hvad betyder den sætning egentlig? Placeringen af et komma kan ganske ændre skæbnen for den person, som budskabet er skrevet om. Står der ”Hænges ej, benådes”, kan den dødsdømte ånde lettet op, da han jo så ikke skal hænges, men derimod benådes. Men sættes kommaet bare et ord anderledes, er den dødsdømte ilde stedt: ”Hænges, ej benådes.”

Så ja, korrekt satte kommaer er vigtige – det kan gælde liv eller død.

Læs mere

Gammeldags, sort telefon til at kontakte Skriveforlaget

Ring til os på
86 51 19 00

Skriv til os her

Fyldepen og manuskript til grundvurdering ved Skriveforlaget

Grundvurdering

Send dit manus og en synopsis til
heidi@skriveforlaget.dk

Du hører fra os inden for 14 dage.

Synopsisskabeloner

En stak bøger udgivet på Skriveforlaget