Søger du en bestemt titel? Tast CTRL+F for at benytte din browsers søgefunktion.

Nyeste udgivelser fra Skriveforlaget

Alle udgivelser fra Skriveforlaget

Skønlitteratur

Krimi og thriller

Fantasy og eventyr

Digte

Spiritualitet

Erindringer

Livshistorier

Samfund

Til Blå Bjarne

En debatbog om Socialdemokratiet, globaliseringen og fremtiden

Af Rasmus Stoklund Holm-Nielsen

Udgivet 18. august 2016 / ISBN 978-87-93308-85-5

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen er socialdemokratisk folketingskandidat i Halsnæs- og Frederikssundkredsen, og med sin bog Til Blå Bjarne lægger han op til en debat om Socialdemokratiet, globaliseringen og fremtiden.

Rasmus argumenterer i bogen for, at globaliseringens konsekvenser for danskerne på godt og ondt er blevet større siden den kolde krigs afslutning, Sovjetunionens sammenbrud, internettets udbredelse og det øgede samarbejde i EU med menneskers og varers fri bevægelighed over landegrænser. Det har udfordret Socialdemokratiet, og ifølge Rasmus bliver Socialdemokratiet kun det vigtigste danske parti i det 21. århundrede, hvis man formår at drage omsorg for danskernes hverdag, tryghedsfølelse og fremtidsdrømme. Rasmus mener samtidig, at Socialdemokratiet skal fastholde, at Danmark er et af de lande i verden, som har vundet mest på globaliseringen – og de socialdemokratiske svar på de udfordringer, globaliseringen medfører, skal i modsætning til den globaliseringsangst, Dansk Folkeparti tilbyder, have fokus på fremtidens arbejdspladser, uddannelse og en stram udlændingepolitik.

Bogen er dedikeret til Blå Bjarne. En modelperson, som Socialdemokratiet opfandt, og som repræsenterer et lidt karikeret segment af privatansatte faglærte mænd i blåt Kansas-arbejdstøj, der siden 2001 har stemt på Venstre og Dansk Folkeparti i stedet for Socialdemokratiet. Hvis Socialdemokratiet ikke nu eller i fremtiden formår igen at blive Blå Bjarnes førstevalg, er partiets afstand til den historiske rolle ifølge Rasmus blevet for stor.

99,00 DKK

Selvudvikling

Hobbybøger

Børn og unge

Anekdoter og klummer

Historie

Religion og kunst

Rejsebøger

Fagbøger

Poesi og digte

Seksualitet