Søger du en bestemt titel? Tast CTRL+F for at benytte din browsers søgefunktion.

Nyeste udgivelser fra Skriveforlaget

Alle udgivelser fra Skriveforlaget

Skønlitteratur

Krimi og thriller

Fantasy og eventyr

Digte

Spiritualitet

Erindringer

Dengang da jeg var dreng

Af Tomas Mandel

Udgivet 24. maj 2010 / ISBN 978-87-92573-09-4

Tomas Mandel erindrer en barndom i 1920 og 30’ernes Farum – dengang en landsby langt fra storbyen.

Det er en ‘Verden af i går’, hvor drengene Tomas og Tom udforsker naturen i skovene og på Farum Sø uden for opsyn – kun af og til generet af den skrappe skovfoged Hansen. Og på samme tid udfolder livet sig lige så mangfoldigt og mærkværdigt i de voksnes verden som ude i naturen. Tomas lytter og iagttager de to verdener.

Ved den tyske besættelse i 1940 slutter Tomas’ barndom. Et par år senere får han betroet at bringe illegale blade rundt. Efteråret 1943 ledsager han jødiske familier fra København til Snekkersten, hvorfra de bliver sejlet med fiskerbåde til Sverige. Nogle uger senere må Tomas selv flygte.

Dengang da jeg var dreng er illustreret med billeder fra familiens albummer. Men i Tomas Mandels fortællinger får oplevelserne en almengyldighed, som sikkert vil vække mange bedsteforældres egne erindringer. Og måske vil glemte billeder blive fundet frem fra skjulte gemmer i skuffer og erindringer til glæde for familien.

For nutidens unge må beretningerne om det frie liv uden for det overvågede, institutionaliserede liv, som er dagens norm, vække til eftertanke og misundelse.

149,00 DKK

Livshistorier

Samfund

Selvudvikling

Hobbybøger

Børn og unge

Anekdoter og klummer

Historie

Religion og kunst

Rejsebøger

Fagbøger

Poesi og digte

Kost og køkken