Udgiv din bog som lydbog

Indtalt af en af Danmarks mest populære stemmer

Lars Thiesgaard er en af de mest benyttede stemmer i tegnefilm (du kender ham som for eksempel Pumba, Scooby-Doo og Grisling!) – og han er desuden en meget populær indtaler af lydbøger. Du har nu muligheden for at få din bog indlæst af Lars Thiesgaard og efterfølgende udgivet som lydbog gennem Skriveforlaget. Lars Thiesgaard indlæser lydbøger i sit eget professionelle lydstudie, og efter indtalingen mikses og færdiggøres lydfilerne af en professionel tekniker, inden den udgives til salg gennem alle relevante salgskanaler, streamingtjenester og udlånstjenester.

Hvad koster det mig at udgive en lydbog?
Prisen for at udgive en lydbog afhænger af din bogs længde i bogform (trykt format). En bog på cirka 200 sider koster omkring 8.000 kroner at få indtalt som lydbog, og det 
inkluderer moms, indtaling af Lars Thiesgaard plus miks af lydfilerne, tagging og megadata samt konvertering til mp3 og upload til distribution. Til forside og beskrivelse af bogen anvendes de samme som på omslaget af den trykte bog. Du får naturligvis altid et konkret tilbud på indlæsning af netop din bog, før du beslutter dig.

Kan du tjene penge på en lydbog?
Ja – og dog! Når en lydbog udgives, får den en vejledende udsalgspris ligesom en trykt bog. De er hos Skriveforlaget:

Bog op til 200 sider i bogform (cirka 64.000 ord): 99,95 kroner
Bog op til 400 sider i bogform (cirka 128.000 ord):  149,95 kroner
Bog op til 600 sider i bogform (cirka 192.000 ord): 199,95 kroner

Af de priser fratrækkes moms og forhandlerrabat (typisk 35 procent), og af det resterende beløb får du 75 procent i royalty. Med lidt hurtig hovedregning skal du altså sælge i hvert fald cirka 150 lydbøger, før din investering er tjent hjem. Det tal er ganske rimeligt, når man tænker på, hvor populære lydbøger er, men – og her er et stort men – de fleste lydbøger bliver i dag hentet via streamingtjenester som Mofibo og Storytel eller lånt gratis via bibliotekernes eReolen. Og for hver gang din lydbog bliver aflyttet via en af disse tjenester, udbetales der kun 15-20 kroner, som du så får dine 75 procent i royalty af. Så skal lydbogen lige pludselig høres af 500-1.000 personer, før du begynder at få overskud.

Hvorfor skal jeg så udgive en lydbog?
Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil have din bog på markedet som en lydbog. Dels er det en tilfredsstillelse som forfatter at have sit værk ude i så mange formater som muligt, og dels kan det være med til at skabe større opmærksomhed om bogen i alle formater – og ikke mindst om dit forfatterskab. For eksempel ”belønner” streamingtjenesten de titler, der både er udkommet som e-bog og lydbog ved at give dem flere visninger. Og så er det bestemt ikke uvæsentligt, at vi kan tilbyde dig at lade Lars Thiesgaard indlæse din bog. Mange lyttere vælger lydbøger lige så meget efter oplæseren som ud fra, hvem der er forfatter, eller om de kender bogen – og her er Lars Thiesgaard en af de mest efterspurgte stemmer.

Lars Thiesgaard er en dansk skuespiller, lydbogsindlæser, tegnefilmsdubber og dialoginstruktør. Han er uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1983 og arbejder med blandt andet eftersynkronisering af udenlandske tegnefilm og indlæsning af lydbøger. Han lægger også stemme til mange tv-reklamer.